076 800 4040 info@greenestates.se

Hänsyn och omtanke

Vissa tycker att det bara är trevligt att höra att det bor någon mer i huset, medan andra vill ha lugn och ro – vi alla är olika.
Men genom att hälsa och prata med varandra och visa hänsyn till våra olika referensramar kan vi skapa ett trivsamt boende.

Green Estates strävar efter att alla våra hyresgäster ska ha ett tryggt och trivsamt boende.  Störningar och bråk tillhör ovanligheterna, men tyvärr händer det att du kan bli störd av höga ljud eller bråk från andra lägenheter. Då kan känns det tryggt att veta att det finns någonstans du kan vända dig till och få hjälp.

Vad är störande?

Att enstaka gånger höra barn som leker eller att en granne har kalas för släkt och vänner betraktas som normalt familjeliv. Vad som däremot är störande är oftast hög musik på kvällar och nätter, hundar som skäller eller skrik i lägenheten eller trapphuset.

Om du blir störd?

Om du blir störd av din granne,  prata med denne direkt. Den som stör, vet själva inte om att de stör. Är det så att du absolut inte vill kontakta din granne själv så ring oss på 076 800 4040. 

  • Blir du störd av bråk och du misstänker att någon blir misshandlad så ring omedelbart polis 112.

Den som stör:

Den som stör blir rapporterad till Green Estates, om anmälan visar sig vara väl grundad blir den störande skyldig att betala en kostnad på 1 500 kronor. Upprepas störningen kan hyreskontraktet sägas upp.